Onze waarden en filosofie

Bij El Sol willen we helpen, we willen het verschil maken bij mensen. Lesgeven is onze passie. Wij zijn ervan overtuigd dat educatie één van de belangrijkste dingen in het leven is. Educatie begint met lezen en creativiteit, dat is waarom we ons hier enorm voor inzetten.

 

Wij vinden dat het heel belangrijk is om kinderen te leren lezen. Ik was in 2016 de lesgeven in Ecuador, als vrijwilligster. Mijn doel is om dit iedere drie jaar te gaan doen, een ook mijn doel is om veel vrijwilligers te leren die willen helpen.

Ik ben dol op creativiteit en heel blij dat ik kennis heb gemaakt met Fundación Arte del Mundo in Baños, Ecuador, een stichting die lesgeeft door artistieke en creatieve activiteiten te organiseren.

 

Voordat ik ging lesgeven in Zuid-Amerika, dacht ik dat het heel normaal was dat iedereen kon lezen. Ik realiseer me nu hoe belangrijk het is om kinderen hierin les te geven in Ecuador. De kinderen kwamen naar ons omdat ze het heel graag wilden leren. Toen ze begrepen dat ik meer talen spreek dan alleen Spaans, vroegen ze mij om het hen te leren. Kinderen willen leren en wij moeten hen deze schat geven.

Wil je als vrijwilliger werken in Latijns-Amerika?

Bij El Sol kan je een cursus Spaans volgen zodat ook jij in veel landen kunt helpen. Vraag het ons en wij brengen je in contact met La Fundación Arte del Mundo en Villa Ticca, beide stichtingen zijn gehuisvest in Ecuador.

Spaans leren om te helpen El Sol Cursussen Spaans
 Spaans leren om te helpen El Sol Cursussen Spaans
 Spaans leren om te helpen El Sol Cursussen Spaans